//

Програма папського візиту до Німеччини

Сьогодні у Ватикані оголошено програму папського візиту до Німеччини, який відбудеться 22-25 вересня. Звернено спеціальну увагу на те, що Папа відвідає теж місця, пов’язані з постаттю Мартіна Лютера. Нагадаємо, що це буде вже третій візит Бенедикта XVI на батьківщину.

 

Перший день він проведе в Берліні, де зустрінеться з президентом країни Крістіаном Вульфом і канцлером Ангелою Меркель, а також виголосить промову у Бундестазі. В цей день Папа також прийме делегацію єврейської спільноти і відправить Літургію на Олімпійському Стадіоні.

 


У п’ятницю 23 вересня також у Берліні Папа зустрінеться з представниками товариства мусульман. Потім поїде до Ерфурту на зустріч з делегацією Ради Німецької Євангельської Церкви і на екуменічне богослужіння в цій церкві. Ерфурт, де навчався Мартін Лютер, буде найекуменічнішим етапом папської подорожі. Цього дня також у Етзельсбасі Бенедикт XVI проведе марійські нешпори.

 


24 вересня зранку Папа відправить Літургію в Ерфурті, звідти полетить до Фрайбурга, де зустрінеться з колишнім канцлером Німеччини Гельмутом Колем. У програмі також зустрічі з представниками православної церкви і центральним комітетом німецьких католиків (ZDK). Ввечері цього дня Папа візьме участь в молитовному чуванні з молоддю.

 


В останній день перебування в Німеччині, неділю 25 вересня, Бенедикт XVI відправить Літургію на території аеропорту Фрайбурга, а також зустрінеться з суддями Федерального Конституційного Трибуналу. Ввечері цього дня Папа відлетить до Риму.

 

За матеріалами: wiara.pl