//

Капуцин індійського походження став новим митрополитом Філадельфії

Папа Бенедикт XVI прийняв відставку з пастирського служіння, яку склав з огляду на вік 76-річний кардинал Джастін Френсіс Рігалі, Архиєпископ Філадельфії. Його наступником Папа призначив 66 – річного Архиєпископа Чарльза Чапута, колишнього Архиєпископа Денвера.


Мати Архиєпископа Чарльза Чапута належала до індіанського племені, а батько був французом канадського походження. Після вступу до капуцинів і священичих свячень Архиєпископ виконував ряд функцій в цьому чині, в т.ч. у 1983-1988 - провінціала. Спочатку владика Чапут був  парохом, а в 1997 році Архиєпископом Денвера, також раніше протягом дев'яти років був єпископом Рапід-Сіті.


Архиєпископ Чапут відомий своєю чіткою позицією на захист католицької віри і моральних питань, зокрема захисту ненароджених, шлюбу як союзу чоловіка і жінки. Будучи єдиним в єпископаті США архиєпископом індійського походження, він є главою підкомісії у справах американських тубільців. Як один з п'яти єпископів в 2009-2010 роках, був членом апостольської інспекції Легіонерів Христа, провадячи її в США та Канаді, а в 2007 р. проводив розслідування у справі контроверсійного єпископа Вільяма Морріса з австралійської єпархії Тувумба, котрого відсторонено від посади. Досвід роботи у цих завданнях, як і 23 роки єпископського служіння дуже корисні в архиєпархії Філадельфії, потрясеної в лютому цього року виявленням чергових скандалів у зв'язку з сексуальними зловживаннями священиків.


За матеріалами Radio Watykańskie