//

У Бразилії триває зустріч Адміністративної ради Фундації «Populorum Progressio»

Від 19 до 22 липня 2011 р. у місті Белен-до-Пара на півночі Бразилії відбувається чергове засідання Адміністративної ради Фундації «Populorum Progressio», яка діє під егідою Папської Ради Cor Unum. «Populorum Progressio», що у перекладі з латини означає «розвиток народів» – це назва соціальної енцикліки Папи Павла VI у якій він заторкує важливі питання, пов’язані з розвитком та з подоланням бідності і голоду у світі. Однойменна Фундація, діяльність якої координується Папською Радою, відповідальною за харитативне служіння Апостольської Столиці, фінансує проекти, пов’язані з селянськими тубільними, метиськими та афроамериканськими громадами Латинської Америки та Карибського Регіону. Саме розглядові проектів та розподіленню коштів присвячена щорічна зустріч Адміністративної Ради, яка щоразу відбувається в якійсь іншій країні згаданого регіону, щоб якомога краще познайомитися з її дійсністю та поширювати інформацію про діяльність Фундації у місцевих Церквах.

 

Вперше засідання очолює гвінейський кардинал Роберт Сараг, якого Папа Бенедикт XVI призначив головою Папської Ради Cor Unum (Єдиним Серцем) у листопаді минулого року. Зустріч відбувається у Бразилії невипадково, адже Фундація має намір приділити особливу увагу ситуації, в якій перебувають численні індіанські спільноти країни, як також найубогіші суспільні прошарки. Провідниками праць ради будуть душпастирські вказівки Заключного документу П’ятої загальної конференції Латиноамериканського та Карибського єпископату, яка 2007 року відбулася у бразильському Марійському відпустовому центрі Апаресіді.

 

Перший день зустрічі Адміністративної ради Фундації «Populorum Progressio» був присвячений ознайомленню з актуальною суспільно-політичною ситуацією в латиноамериканських країнах, щоб краще зрозуміти потреби, на які повинні відповісти проекти, фінансовані нею, натомість, 20 та 21 липня єпископи з різних країн представляють ці проекти.

 

Цього року буде розглянуто 216 проектів з 19 країн на загальну суму коло 3 мільйонів ам. доларів. Йдеться про різні сектори: агропромисловий комплекс, освіта та оснащення шкільних приміщень, охорона здоров’я, зокрема, профілактичні заходи та оснащення амбулаторій, будівництво та інфраструктура.

 

Джерело: Радіо Ватикан