//

Розпочав роботу віртуальний католицький Європарламент

Рух Католицьких Працівників запустив новий інтерактивний проект, метою якого є формування громадської думки і участь у роботі Європейського союзу.

 

Ініціатива "Vote Europe Parlament" за інтернет-адресою www.vote-europe.net ставить перед собою мету, щоб Європу можна було мати вдома", – розповіли її творці – Рух Католицьких Працівників з Австрії, Німеччини, Південного Тіролю і Європейська Асоціація Католицьких Організацій.

 

Зареєструватися і проголосувати – все, що потрібно, щоб бути присутнім у віртуальному парламенті. На цій сторінці читачі можуть отримати інформацію, розмістити коментарі та заяви з європейських питань та проголосувати. Ініціатори проекту передбачають, що "майбутнє Європи має вирішуватися не тільки в Брюсселі". Вони хочуть, щоб на основі документа про майбутнє проекту інтеграції в ЄС (Стратегія "Європа 2020") питаннями, що стосуються ЄС, займалося якомога більше людей.

 

Зараз на сайті пропонують проголосувати щодо податків на фінансові операції. Додано аргументи "за" і "проти" закону і відгуки зареєстрованих користувачів порталу.

 

Надалі таким же чином будуть обговорюватися інші теми, такі, як врівноважений розвиток, бідність, робота, громадянство, спосіб життя і т.д.


Проект католицької організації мирян підтримує Європейський Союз в рамках програми «Європа для громадян"(Europe for Citizens), і саме тому організатори будуть передавати звіт про дискусії та голосування у віртуальному парламенті. Після кожного закінчення голосування, результати будуть зібрані в парламентський протокол.

 

За матеріалами wiara.pl