//

Бенін чекає на Папу

Церква Беніну рахує дні до запланованого на 18 листопада прибуття Папи Бенедикта XVI, – повідомляє "L'Osservatore Romano". Святіший Отець прибуде туди, щоб проголосити Церкві Африки апостольську адгортацію Архиєрейського Синоду Спеціальної Асамблеї для Африки, яка відбулася в Римі 4-25 жовтня 2009 року під гаслом: "Церква в Африці на службі примирення і миру".


Еджідіо Пікуччі підкреслює, що готуючись до зустрічі Папи, співпрацюють і влада, і апостольська нунціатура Беніну, і єпископат. Він пояснює, що вибір саме цієї країни пов'язаний з 150-ю річницею початку євангелізації і 40-ю від початку встановлення дипломатичних стосунків поміж Беніном і Святим Престолом (30 червня 1971).


Єпископат Беніну створив комітет, до складу якого входять комісії, що займаються запрошенням гостей та їхнім розміщення, транспортом, організацією Літургії, роботою ЗМІ, а також збіркою коштів для покриття витрат на проведення такого серйозного заходу. Планують навіть відкриття сайту, через який можна буде відстежувати перебіг триденного перебування Папи Римського в цій країні.


Окрім того, у Беніні підготували дослідження про релігійну ситуацію в країні. Автори висловлюють стурбованість з приводу відсутності перекладів Біблії на місцеві мови, що, вони вважають, може призвести до релігійного синкретизму, морального занепаду і поширення сект. У той же час дослідження довело, що існує глибока релігійність народу, що веде до розвитку релігійного життя та церковної участі в сфері освіти. Тим не менше, в релігійному житті, як і раніше, присутні посилання на старі місцеві культи, страх перед духами людей і ворожінням.


Пікуччі нагадує, що католики становлять 24 відс. з восьмимільйонного населення Беніну. Є десять єпархій, якими керують місцеві єпископи, а на 312 парафіях служать багато молодих священиків, а також 224 місцевих священики працюють за кордоном.

 

За матеріалами wiara.pl