//

Духовна конференція у Зарваниці

В рамках Всеукраїнської та молодіжної прощ до Марійського духовного центру «Зарваниця», 16 липня 2011 р., у каплиці біля парафіяльної церкви Пресвятої Трійці, відбулася духовна конференція «Святе Письмо – джерело духовного зростання української родини».

 

Конфереція прохдила з благословення Преосвященного Владики Василя (Семенюка), єпарха Тернопільсько-Зборівського, з нагоди святкування року Божого Слова в УГКЦ. Організаторами заходу виступили Комісія у справах сім’ї УГКЦ та Комісія у справах сім’ї Тернопільсько-Зборівської єпархії.

 

У роботі конференції взяли участь наступні доповідачі:

- голова Комісії у справах сім’ї Тернопільсько-Зборівської єпархії о. мітр. Іван Сивак – доповідь на тему: «Роль і значення читання Святого Письма в родині».

- директор Місій Провінції Найсвятішого Спасителя Отців Васильян в Україні о. Мартин Хабурський, ЧСВВ - «Богородиця як найдосконаліший взірець слухання Божого Слова і його втілення».

голова підкомісії УГКЦ «За тверезість життя» о. д-р. Андрій Логін - Святе Письмо як джерело моральної зрілості українських сімей».

- голова Комісії євангелізації Львівської Архиєпархії д-р. Віра Ценглевич - «Сила Божого слова: читати – жити – свідчити (Mк 4,3-9)».

- катехит церкви св. Покрови м. Бучач Марії Шафран - «Слово Боже – зерно, з я кого виростає добрий християнин».

 

У вступному слові Голова Комісії у справах сім’ї УГКЦ, Марія Кожух, наголосила, що цьогорічна конференція присвячена важливості проголошення Божого Слова, яке є «живим і дієвим» у відродженні і формуванні християнських родин, і проходить  в рамках євангелізаційно-молитовного приготування до відзначення 1025-річчя Хрещення Русі-України.   

 

Доповідачі свідченням свого життя підтвердили слова Митрополита Андрея Шептицького: «Звичай читати Святе Письмо кожного дня, хоч би хвилинку, повинен стати звичаєм кожної християнської родини. Те читання повинно бути щоденним кормом людей. Воно ж кормом здоровим, цілющим, скріпляючим, воно й повинно в великій мірі заступити те, що бідні, засліплені люди уважають за конечний корм кожної днини».

 

І тоді Слово Боже стане світлом на шляху до Бога. Завдяки ньому ми зуміємо долати перешкоди, пояснювати собі сенс подій, помітити діяння Бога у світі, що нас оточує.

 

Довідка:

Згідно постанов Позачергової сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ (28 - 29 грудня 2010 року Божого, Львів-Брюховичі)  для належного відзначення в 2013 році 1025-річчя Хрещення Русі-України встановлено трьохрічний період підготовки до святкування за такими темами: Слово Боже (керигма) - Святі Таїнства (Літургія) - Соціальне служіння (дияконія).

 

Джерело: www.ugcc.lviv.ua