//

«Козацький гарт – 2011» у Прилуках

16 липня 2011 року у Прилуцькій виховній колонії для неповнолітніх відбулася радісна подія – літнє спортивне свято «Козацький гарт». Його традиційно організовує Пенітенціпрне душпастирство Української Греко-Католицької Церкви в ювенальних пенітенціарних установах протягом канікул влітку.

 

За сприяння начальника установи пана В’ячеслава Радченка та його заступника з виховної та психологічної праці Дмитра Жайворонка у змаганнях взяли участь 64 юнаки – вихованці, що входили до команд 2 – го і 3 – го відділень. За козацьким звичаєм свято розпочалося після молитви.

 

Програма включала спортивні випробовування, в яких хлопцям необхідно було проявити силу, спритність, швидкість, витривалість та спеціальні вміння з ігрових видів спорту. До кола завдань увійшов також конкурс козацької пісні та бліц-вікторина з історії козацтва. Арбітраж та суддівство забезпечували волонтери Валентина Чорна, Василь Возняк, Ірина Федець та Андрій Павлюк. Метою проведення заходу було, понад усе, виховання шляхетного відношення до суперника та переживання за кожного із членів своєї команди, адже важлива перемога не однієї лише особи, а максимальна віддача кожного. Це було відчутно на спортивному майданчику коли при виконанні вправ хлопці один одного всіляко підтримували.

 

 

За результатами змагань, перемогу здобула команда 2-го відділення. Її учасники набрали найбільшу кількість балів, а тому отримали почесні грамоти «За витривалість, старанність, дружність, взаємоповагу, проявлені під час випробовувань». Вихованці показали не тільки чудові спортивні результати, а й проявили гарні творчі здібності та знання української минувшини. Команда 3-го відділення отримала грамоти другого ступеня. Призи – спортивний інвентар для кожного з відділень були передані на церемонії закриття спортивного свята. Нагородження провів священик Костянтин Пантелей.

 

Незабаром під керівництвом капеланів о. Любомира Григеля та о. Михайла Бугая спортивне свято відбудеться у Самбірській та Бережанській виховних установах.

 

Джерело:prison-pastoral.blogspot.com