//

В Ірландії держава хоче примусити священиків порушувати тайну сповіді

Група ірландських католицьких священиків виступає проти вказівок уряду країни, відповідно до яких священики повинні доповідати про випадки зловживання неповнолітніми, отримані під час таїнства сповіді.


«Справа в тому, що якщо в країні є закон, його повинні виконувати всі. Не буває винятків і виключень» - зазначила представниця Ірландського міністерства у справах дітей Френсіс Фітцжеральд.


Отець П.Дж. Медден, речник Асоціації католицьких священиків, настоює на тому, що таїнственна печать сповіді є «понад усе», і її не можна порушувати навіть тоді, коли каянник сповідається з того, що здійснив злочин. Він також наголосив на тому, що закликатиме порушників (чи то священиків, чи мирян) повідомити поліцію про скоєний ними злочин, але в жодному разі не підтримуватиме ідеї повідомляти про те, що було йому сказано.


Уряд Ірландії планує ввести закон, який змушуватиме священиків повідомляти поліцію про деталі зловживання неповнолітніми, навіть якщо вони дізнались про них у сповідальниці. За порушення цього закону священику грозить покарання до п’яти років ув’язнення.


За матеріалами www.catholicnews.com