//

Розпочалася піша проща молоді Тернополя до Зарваниці

15 липня близько 900 молодих людей вирушили від Катедрального собору Тернополя на Всеукраїнську та молодіжну прощу до Марійського духовного центру Зарваниця, що на Тернопільщині. Протягом двох днів прочани пройдуть 56-кілометровим маршрутом Тернопіль-Струсів-Зарваниця. Організатороми паломництва, що присвячене року монашого покликання та відбувається під гаслом «Не бійся!», виступають комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської єпархії, ТУСК «Обнова» у співпраці з місцевою владою. Прочани несуть мощі св. Шарбеля.

 

Після співу «Боже великий, єдиний» та молитви благословення, яку здійснив синкел у справах духовенства отець митрат Андрій Іван Говера, декан Тернопільський о. Роман Цюпка окропив паломників святою водою. Колона, що налічувала 26 груп, вирушила о 9.00.

 

«Біля Катедрального собору ми зареєстрували приблизно 800 паломників, - зазначає голова комісії у справах молоді о. Орест Павліський. – Однак кількість їх є значно більшою, бо частина учасників не реєструються. На виході з міста та в наступних селах Березовиці, Мишковичах, Микулинцях та Дружбі до нас долучаться решта прочан, тому на ночівлю у містечку Струсів ми очікуємо до 1200 паломників. Оргкомітет прощі подбав, щоби прочани були забезпечені харчуванням та місцем на нічліг».

 

прес-служба єпархії

Для довідки:


Гасло «Не бійся!» - девіз блаженного Папи Івана-Павла ІІ, метою служіння якого було голошення Євангелія і захист прав людини.

Джерело: www.tze.org.ua