//

Єпископи Бразилії познайомляться з логікою сучасних ЗМІ

У Ріо-де-Жанейро розпочався семінар для бразильських єпископів, під час якого єрархи познайомляться з феноменом комунікації, її еволюцією і природою. У форумі бере участь голова Папської ради із засобів масової комунікації, архиєпископ Клаудіо Марія Челлі. Він пояснив, що ідея проведення семінару виникла під час візиту "ad limina" бразильського єпископату до Риму.


За словами єрарха, "Католицька Церква в Бразилії хоче запитати через своїх пастирів, що сьогодні означає спілкуватися. Це не означає тільки інформувати, але перш за все проповідувати. Проповідування Церкви має відбуватися з усвідомленням того, чого людина потребує, чого шукає. З цієї причини Церква повинна задати собі питання не тільки про зміст своєї проповіді, але і також подумати як проповідувати. І тут виникає справа мови, яку ми сьогодні застосовуємо ". На думку архиєпископа Челлі, мова проповіді повинна бути зрозумілою сучасній людині. Треба розуміти страждання людини, її самотність. Людина сьогодні вимагає тепла і спокою, а живе в суєті і холоді.


"Це великий виклик для Церкви, яка повинна проповідувати в глибокому розумінні того, що людина носить в своєму серці і бачить, як можна відповісти на ці великі потреби", - зазначив єрарх. - "Церква за посередництвом ЗМІ, які має в своєму розпорядженні, повинна шукати людину. Адже в суспільстві, в якому існують тільки суєта і крик, людині важко зрозуміти слово, яке проповідує Церква. І проблема повсякденності - навчати в спокої, щоб мати можливість краще слухати. Освіта в спокої, щоб краще зрозуміти себе, тому, що людина в своєму житті намагається відшукати саму себе ", - нагадав глава ватиканської декастерії.


На його думку, якщо людина не шукає внутрішнього життя, її існування стає неповноцінним. Церква повинна допомогти людині в цьому пошуку, оскільки вона є експертом в людяності, і підтримати її, тому що світ часто каже, що шукати не треба, майже повністю руйнуючи ці внутрішні пошуки людини.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё