//

Єрархи Єпископальної церкви штату Нью-Йорк виступили за легалізацію одностатевих «шлюбів»

5 з 6 єпископів, що очолюють єпархії Єпископальної церкви США в штаті Нью-Йорк, виразили своє схвалення у зв'язку з прийняттям Сенатом штату закону про легалізацію одностатевих «шлюбів».


Єпископ Марк Сікк, глава столичної єпархії, заявив в інтерв'ю «VirtueOnline», що «з великою вдячністю і радістю сприйняв новину про ухвалення закону про легалізацію одностатевих союзів». «Цей закон,  – на думку єпископа, – повністю узгоджується з позицією багатьох англікан єпархії: цивільні права всіх людей повинні дотримуватися на законних підставах». «Все це ніяк не може нанести жодної шкоди церковному вченню про Таїнства і ніяк не протирічить цьому вченню», – зазначив єпископ Сікк.


Єпископ  Вільям Франклін, глава Західної єпархії штату, сказав: «Ми як віруючі  здатні розуміти ведення Святого Духа, згідно з яким свідоцтва Біблії повністю сумісні з прийняттям в церковне спілкування наших братів і сестер, що належать до сексуальних меншин».


«Будь-які соціальні зміни завдають біль одним людям і викликають ентузіазм в інших, проте навіть в такі часи Бог показує всім своїм дітям, що потрібно рухатися далі, – вважає Франклін. – Рухатися у напрямі затвердження гідності всіх і кожної людської істоти». «Це наша дорога, дорога Єпископальної церкви», – переконує єпископ.


Єпископ Рочестеру Прінс Сінгх говорить, що в його єпархії сильний опір одностатевим сексуальним стосункам і їх легалізації. Він не може вінчати одностатеві пари, проте сподівається на швидке вирішення цієї проблеми, вважаючи що «гомосексуальність — це дар Бога окремим людям».


Втім для Єпископальної церкви США новий закон не став чимось несподіваним, оскільки вже в 2009 р. вона ухвалила резолюцію, в якій єпископам дозволялося давати благословення одностатевим «шлюбам», якщо це не заборонено законодавством того чи іншого штату. Проте інструкція не зобов'язала єпископів до вінчання содомітів.
Майже одностайна підтримка Єпископальною церквою одностатевих шлюбних союзів сприятиме, на думку кореспондента «VirtueOnline», ще більшому відчуженню цієї церкви від консервативніше настроєних членів т.з. Південних церков англіканського співтовариства (Anglican Global South), до яких відносяться церкви в країнах третього світу. Приблизне число останніх близько 35 млн., і практично всі вони критично сприймають визнання одностатевих «шлюбів», розцінюючи їх обгрунтування як насильство над свідоцтвами Біблії.


Зі свого боку члени Католицької єпископської конференції штату Нью-Йорк виразили «розчарування і стурбованість тим, що законопроект був ухвалений». У резолюції, випущеній у відповідь на ухвалення закону, зокрема, говориться: «Ми твердо дотримуємося виразного вчення Католицької Церкви і, хоча виражаємо свою пошану і любов до наших братів і сестер, що відносять себе до гомосексуалістів, проте також однозначно стверджуємо, що шлюбом є союз любові між чоловіком і жінкою, відкритий для дітонародження і націлений на благо цих дітей і самого подружжя». «І це визначення не може бути змінене», – затверджується в документі.


Законопроект, що стосується одностатевих «шлюбів», був ухвалений сенатом Нью-Йорка, 3-го по величині штату США, після тривалих дебатів в кінці червня. За легалізацію одностатевих «шлюбів» проголосували 33 депутати, проти  - 29. Документ майже відразу був підписаний губернатором штату Ендрю Куомо.


Таким чином, Нью-Йорк став 6-м і найбільшим штатом США, де гомосексуалісти можуть офіційно одружуватися.


Згідно з недавніми опитуваннями, в штаті Нью-Йорк за легалізацію одностатевих «шлюбів» до моменту ухвалення закону, виступали 58% жителів штату. В цілому по США голоси прибічників і противників одностатевих «шлюбів» розділяються приблизно порівну. Опитування, проведений Pew Research Center, показало, що за легалізацію такого роду шлюбних союзів висловлюються 45% американців, 46% - виступають проти.

 

За матеріалами: www.sedmitza.ru