//

Церква Німеччини проводить внутрішній діалог

Єпископи Німеччини висловили задоволення діалогом про стан Церкви, який розпочався минулого тижня у Мангеймі. На запрошення єпископату туди приїхало 300 осіб з усієї країни, в тому числі духовенство та миряни, представники церковних рухів та католицьких організацій.


Під час зустрічі відбувалися обговорення в малих групах між єпископами, монахинями, священиками та мирянами. Метою цих розмов було опрацювання основних положень «внутрішньоцерковного діалогу», до якого єпископи закликали під час минулорічної весняної пленарної сесії. Причиною для цього був критичний стан Церкви в Німеччині після педофільських скандалів, а також т.зв. меморандуму теологів. Після останнього єпископи закликали до обговорення того, як заново відкрити Бога, а не як змінювати церковні структури.


Діалогом, що розпочався на минулому тижні задоволені не лише єпископи, але і мирянські організації. Провідник єпископату Архиєпископ Роберт Цоліч зауважив, що найважливішим у цій справі є слухати один одного. На його думку, в німецькій Церкві зараз зароджується «нова здатність до комунікації».


За матеріалами Radio Watykańskie