//

«Україну чекає велика будучність» - владика-емерит Андрій (Сапеляк)

Нещодавно владика Степан (Меньок), Екзарх Донецько-Харківський, відвідав єпископа-емерита Андрія (Сапеляка), який мешкає у місті Верхньодніпровськ, що розташоване на березі Дніпра неподалік від Запоріжжя.

 

Владика-емерит Андрій (Сапеляк) – довголітній душпастир українців-мігрантів у Європі, перший єпископ для українців в Аргентині, учасник ІІ Ватиканського Вселенського Собору.

 

Незважаючи на стан здоров’я (владика-емерит переніс інфаркт), владика Андрій радо зустрів гостей: владику Степана (Меньок), канцлера о. Василя Пантелюка, о. Михайла Заверчука. Зустріч тривала не довго, проте за кавою і десертом владика Андрій жваво спілкувався з гостями, багато розказував про своє служіння, показував фотографії, а також висловлював свої сподівання на щасливе майбутнє українського народу та Церкви, повторюючи не раз слова: «Україну чекає велика будучність».

 

 

Після бесіди з єпископом Андрієм о. Василь Сапеляк, рідний брат владики, провів маленьку екскурсію в ораторій – приміщення для молоді, у якому молодь та юнацтво має можливість цікаво і корисно проводити час, наприклад пограти в настільний теніс, більярд. Ораторій також пристосований до вивчення історії України та Української Церкви – на стінах розміщені плакати, фотографії, портрети, написи і важливі дати. Усе це було створено зусиллями владики Андрія та о. Василя Сапеляків.

 

Джерело: www.ugcc.dn.ua