//

ПАРЄ рекомендувала активно залучати релігійні організації до обговорення майбутнього Європи

Парламентська асамблея Ради Європи має намір активно залучати релігійні організації до дискусії з сучасних проблем.

 

ПАРЄ закликала комітет міністрів Ради Європи "звертатися до представників релігій за сприянням, де це можливо, в проведенні дебатів про загальні цінності, загальну спадщину, захист релігійної свободи, пошану прав людини і демократичної громадянськості, боротьбу з тероризмом, ксенофобією і нетерпимістю", говориться в резолюції Асамблеї, прийнятої днями.

 

У документі признається, що "Європа багатокультурна, а європейські народи довели свою здатність жити разом в різноманітності і будувати разом спільне майбутнє".

 

"Не дивлячись на те, що мультикультуралізм зустрічає зростаючі труднощі на національному рівні в різних європейських країнах, Асамблея твердо вірить, що асиміляція не є йому альтернативою. Відповідь на ці труднощі лежить в міжкультурному підході, який передбачає активну взаємодію різних по культурі груп всередині суспільства в цілях розвитку кращої моделі спільного мешкання", - сказано в резолюції.

 

Як вважають автори документа, процесу зміцнення загальних європейських цінностей і ідентичності може бути завдано шкоди "зростаючою кількістю популістських, ксенофобських і захищаючих національну ідентичність політичних підходів і подібної риторики, призначеної для короткострокових електоральних цілей".

 

ПАРЄ також вважає, що не слід чекати від людей, що законно приїжджають жити в яку-небудь країну, "щоб вони відмовилися від елементів своєї ідентичності (віри, мови, культури і так далі)".

 

"Проте від них очікується прояв прагнення до інтеграції в суспільство їх нової країни, але не лише через вивчення мови, але також через вивчення і розуміння місцевої культури, вони повинні поважати демократію, права людини, включаючи права жінок, і верховенство закону. Спільноти походження не повинні перешкоджати бажаючим  змінити свою віру або культуру", - наголошується в резолюції.

 

Джерело: www.blagovest-info.ru