//

Священичі свячення і молитва за Папу в Єрусалимі

У Єрусалимі 60 річниця священства Папи Бенедикта XVI також була особливо підкреслена під час церемонії свячення восьми студентів францисканської Міжнародної Духовної Семінарії в Єрусалимі. Священичий ювілей Папи францисканці з Кустодії Святої Землі вшанували літургією у найважливіших святинях. У намірі Папи молитися над Галилейським морем, у Назареті, Вифлеємі та Єрусалимі.

 

У ювілейному посланні до Папи Бенедикта XVI о. П’єрбаттіста Піццабалла, кустод Святої Землі, підтвердив відданість і послух синів святого  Франциска Церкві та її пастирю. В якості подарунка з нагоди 60-річчя священичих свячень у Святих Місцях було відправлено Літургії у намірі Папи, дякуючи Богові за дар його пастирського служіння на престолі Петра.

 

В Єрусалимі ювілейна подяка з’єдналася з радістю святкування свячень. У францисканській церкви Найсвятішого Ізбавителя покладанням рук єпископа Латинського Патріархату Вільяма Шомалі 8 францисканців з п'яти країн отримали дар дияконату і священства. У своїй проповіді на прикладі святих Петра і Павла єпископ нагадав кандидатам, що "їх повинна характеризувати особлива дружба з Господом Ісусом та безкорисливе давання себе іншим."

 

У сан диякона було висвячено двох семінаристів з Мексики і одного з Італії. Таїнство священства отримали п’ять францисканських дияконів з Хорватії, Мексики, Лівану та Польщі. Всі висвячені провели останні роки формації в Єрусалимі на шляхах Ісуса, Марії і апостолів.


За матеріалами Radio Watykańskie