//

Солідарність Апостольської Столиці з гаїтянами в річницю руйнівного землетрусу

У зв’язку з річницею руйнівного землетрусу, який 12 січня 2010 р. уразив Гаїті, забравши 250 тис. життів та залишивши понад 1 млн. людей без даху над головою, з доручення Святішого Отця Бенедикта XVI цю острівну країну в карибському регіоні відвідує кардинал Роберт Сара,  Президент Папської Ради «Cor Unum» (Єдиним серцем), яка опікується доброчинними проектами Апостольської Столиці. Папський представник прибув до гаїтян з окремим посланням солідарності від Вселенського Архиєрея та з конкретною матеріальною допомогою.

 

Попередніми днями кардинала Сара відвідав місця, постраждалі внаслідок землетрусу, зокрема, освітні та харитативні заклади, якими опікуються церковні установи. Там він передав пожертви, зібрані для відбудови шкіл ($ 800.000) та храмів ($400.000). 11 січня папський представник зустрівся з Президентом країни та очолив Службу Божу в наметовому містечку, де ще досі проживають ті, хто втратив дах над головою.

 

Сьогодні, 12 січня 2011 р., кардинал Роберт Сара очолив поминальне Євхаристійне богослуження за жертви стихії, під час якого зачитав послання Святішого Отця Бенедикта XVI, а також зустрівся з єпископатом та семінаристами, з відповідальними за «Карітас» в дієцезіях та представниками міжнародних волонтерських організацій, адже метою візиту є також скласти подяку всім, хто співпрацював та далі надає допомогу у подоланні наслідків стихії.

 

З ініціативи Посла Гаїті при Святому Престолі, сьогодні у Папській базиліці Святої Марії Більшої кардинал Тарчізіо Бертоне, Державний Секретар Апостольської Столиці, очолить поминальну Службу Божу за жертви землетрусу, в якій візьмуть участь представники дипломатичного корпусу.

 

Джерело: Радіо Ватикан