//

Звернення Блаженнішого Святослава щодо підтримки вступної кампанії Українського католицького університету

Звернення Блаженнішого Святослава щодо підтримки вступної кампанії Українського католицького університету

 

Преосвященні Владики!
Всесвітліші та всечесніші отці!
Преподобні брати і сестри в монашестві!
Дорогі у Христі!

 

Слава Ісусу Христу!

 

Уже майже два десятиліття у Львові діє навчально-науковий заклад – спершу під назвою Львівська богословська академія, а тепер Український католицький університет (УКУ), який щораз більше привертає увагу української та світової академічної спільноти. У час, коли Патріарх Йосиф (Сліпий) засновував УКУ в Римі (1960-ті роки), популярним було гасло: «Любов до знання і наука збирає в розсіянні сущих». Цю місію збирання людей довкола вічних цінностей, якими в академічному середовищі є, зокрема, чесний пошук істини й вірність правді, Український католицький університет продовжує виконувати. Адже змінюються суспільні епохи й соціополітичні обставини, але незмінною є основна мета науки та знань у світі, який ми з Божої волі покликані пізнати.

 

Український католицький університет активно розбудовується, і Церква має високий обов'язок усіляко підтримувати його розвиток. Наша церковна спільнота повинна мати свій потужний інтелектуальний центр, який міг би задавати тон вищій освіті всієї України і який у деяких ділянках робить це вже сьогодні. В майбутньому ми вбачаємо в цій структурі не тільки кузню кадрів, котрих сьогодні так потребує наша Церква і все українське суспільство, а й своєрідний мозковий центр, який об’єднуватиме наші найкращі інтелектуальні сили.

 

Попри належну академічну автономію Український католицький університет не є стороннім тілом для нашої Церкви. Він є і буде тим, чим ми самі будемо його співтворити. Тому запитання, хто буде його студентами, а згодом і випускниками, має  основоположне значення для майбутнього цього закладу. І саме в цій ділянці ми, як велика церковна спільнота, можемо Університетові легко допомогти.

 

Звертаюся до всіх вас із проханням підтримати вступну кампанію до УКУ й посилати до цього навчального закладу своїх синів і дочок, а також своїх духовних дітей та вихованців, щоб вони підтримали великий задум цього Університету – поєднати у своїх засадах віру і розум. Заздалегідь сердечно дякую вам за посильну підтримку цього важливого осередку Української Греко-Католицької Церкви.

 

Благословення Господнє на ваc!

+ СВЯТОСЛАВ

Дано в Києві,
при Патріаршому соборі Воскресіння Христового,
17 червня 2011 року Божого

Джерело: www.ugcc.org.ua