//

«З нашого календаря мали б бути виключені дати, які нас пов’язують із радянським тоталітаризмом»,-історик Руслан Забілий

«У нас відсутній календар історичних дат на державному рівні. Добре, коли ми такі дати вшановуємо у Львові, у Львівській області, але це мало б бути на загальнодержавному рівні», - вважає історик Руслан Забілий.


Про це він заявив 29 червня під час прес-конференції у Львові.


Р.Забілий зазначив: «У нас нема історичного, власне українського, календаря. У нас є якийсь сурогат. Наприклад, у грудні ми відмічаємо день створення української армії, а 23 лютого ми відмічаємо День захисника вітчизни, традиційне радянське свято, яке до нас перекочувало».


За його словами, ключові дати в історії України мали б бути основними у цьому календарі. «Це не означає, що такий день мусить бути перетворений у свято, вихідний. Це мав би бути день, коли ми вшановуємо тих людей, які приклалися до створення української незалежної держави», - прокоментував Р.Забілий.


Натомість ,за його словами, «з нашого історичного календаря мали б бути виключені ті історичні дати, які якось нас пов’язують із радянським  тоталітаризмом».


Джерело: zaxid.net