//

Церква Індії закликає до боротьби з узалежненнями

З чітким закликом до влади про боротьбу з незаконним обігом наркотиків і обмеження доступності алкоголю звернулася  Католицька Церква в індійському штаті Гоа. Цей заклик був виданий з нагоди Міжнародного Дня Запобігання Наркоманії.


У листі, адресованому владі, католицьке духовенство звернуло увагу на той факт, що до недавнього часу легкий доступ до ліків мали в основному туристи у прибережній частині Гоа. У даний час проблема доступності та залежності від наркотиків стосується також інших територій індійського штату і його жителів. У результаті агресивної реклами алкогольних напоїв у гоанському суспільстві також з'явилася проблема алкогольної залежності.


Ієрархи підкреслити, що як наркотики, так і алкоголь негативно впливають на економічну активність населення працездатного віку, а також руйнують сімейні та суспільні відносини. Окрім того, узалежнення спричинюють збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод і утоплень. Та причиною антигромадської поведінки, що робить життя звичайних мешканців все складнішим і менш безпечним.


На думку Церкви, до такого стану справ призвели, зокрема, пасивність влади і корумпованість поліції. Тому у своєму зверненні до влади священнослужителі закликають вжити ефективних превентивних заходів щодо захисту суспільства від узалежнень. У штаті Гоа 26 відсотків жителів становлять християни, більшість серед яких – католики.


За матеріалами Radio Watykańskie