//

Святкування храмового свята та освячення іконостасу в м. Барселоні

У неділю, 26 червня ц.р., о 9.00 год. у храмі Матері Божої Неустанної Помочі  у Барселоні розпочалась Архієрейська Свята Літургія, яку очолив Преосвященний владика Діонісій (Ляхович), Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії. Перед початком богослужіння відбулось освячення іконостасу власноручно створеного прихожанами храму. Різьбу царських дверей здійснив п. Іван Кравець. Освячення іконостасу поєдналось зі святкуванням храмового свята та прийняттям дітьми урочистого Святого Причастя.

 

Під час проповіді Владика Діонісій передав усім присутнім вітання від Глави УГКЦ Блаженішого Святослава та, рівно ж, привітав співслужителів богослужіння: о. Жоана Галтеса (Mn. Joan Galtes, Генерального Вікарія Архиєпархії Барселони), о. Олегарія Родрігеса (P. Olegario Rodriguez, місіонера редемпториста з м. Мадридa), о. Андрія Цікала, ЧНІ (душпастиря для українців з м. Порто, Португалія), о. Володимира Калабішку (душпастиря м. Бік, Каталонія), о. Івана Левицького, ЧНІ (душпастиря м. Бараселона та м. Таррагона).

 

У духовному слові Владика наголосив на важливості спільної участі у Службі Божій де вірні вже  від тепер беруть участь у небесному житті. І щоб це повніше пережити нам допомагає іконостас: «Ісус Христос, Пресвята Богородиця, усі святі споглядають на нас і моляться разом з нами. Вже від тепер небо є відкрите для нас» - зазначив Апостольський Візитатор.

 

Під кінець богослужіння діти, які урочисто прийняли Святе Причастя через вірші та пісні склали слова привітання та вдячності Владиці Діонісію, подарувавши йому кожен зокрема квітку.

 

Завершилось святкування за спільним частуванням у залі при храмі Матері Божої Неустанної Помочі.

 

Прес-служба УГКЦ в Іспанії

 

Джерело: www.chiesaucraina.it