//

Хорватський єпископат виразив занепокоєння проявами нетолерантності по відношенню до католиків у Хорватії

Комісія Хорватської єпископської конференції  Iustitia et pax від імені хорватського єпископату виразила занепокоєння все частішими проявами нетолерантності по відношенню до католиків у Республіці Хорватія. Заяву з цього приводу перед ЗМІ представив глава цієї комісії сісацький єпископ Преосвященний владика Владо Кошіч.

 

У заяві зокрема йдеться про те, що останнім часом в Хорватії стали частішими нападки і прояви насилля по відношенню до католиків, до їхніх релігійних переконань та їх способу життя. Особливо відзначається гострість нападків і образ зі сторони ліберальних ЗМІ у період цьогорічних відвідин Хорватії Святішим Отцем Бенедиктом  ХVІ.

 

«Вважаємо ненормальною ситуацію, коли на католиків нападають і принижують через їхню релігійну приналежність, їхній спосіб життя, їхні релігійні переконання і вірність католицькому віровченню, і коли все це без жодних аргументів проголошується відсталим та забобонним» - йдеться в заяві хорватського єпископату.

 

Також заява відзначає, що у ній вмисно не використаний вислів «мова ненависті», який хорватський єпископат вважає беззмістовним і таким, який окремі ліберальні групи використовують для прикриття своїх атак на всіх, хто не розділяє їхніх переконань. Хорватські єпископи також закликали католиків Хорватії не боятися свідчити свою віру і давати аргументовану відсіч нападкам.

 

За матеріалами www.ika.hr