//

Католицька Церква приваблива для буддистів Камбоджі

«Коли 13 років тому я приїхав до моєї першої парафії у камбоджійському селі, я там знав лише одного християнина. Разом з ним ми побудували церкву, організували групу молоді. З часом там я охрестив 98 осіб, ще 35 катехуменів приймуть хрещення наступного року» - так про свою місіонерську діяльність розповідає апостольський вікарій в Пномпень, 41-річний єпископ Олів’є Шміттойслер, котрий донедавна був парохом сільської парафії.


Досвід французького місіонера показує, що місіонерська діяльність у цій традиційно буддистській країні є можливою. Найкращим методом євангелізації є праця з молоддю – розповідає єпископ Шміттойслер. Молодь – найкращі місіонери, бо приводять до віри своїх друзів. Щонеділі до церкви приходило близько ста молодих осіб. 60 з них – буддисти. З тих шістдесяти 20 або 30 з часом перейдуть до катехуменату. І так розвивається Церква – розповідає єпископ Пномпень.


Що цікаво, в Камбоджі французький місіонер не називає себе християнином. Мусить говорити, що є католиком. Думку про християн там зіпсували радикальні протестантські секти, котрі т.зв. євангелізацію почали від  дискредитування Будди. А для нехристиян це є незрозумілим – зазначає єпископ Шміттойслер. Він також пояснює, що Католицька Церква з її чіткою структурою, Папою і єпископами, є для камбоджійців більш вірогідною.


За матеріалами Radio Watykańskie