//

В Канаді пройшли урочистості з нагоди 10-річчя з дня проголошення блаженними Преподобномучениць Олімпії та Лаврентії

Святкування 10-річчя з дня проголошення блаженними преподобномучениць Олімпії та Лаврентії, що припадає 27 червня, розпочалося напередодні празника в храмі зведеному на їх честь, що знаходиться біля Свято-Воскресенського монастиря Сестер св. Йосифа, в місті Саскатун.

 

Розпочався ювілейний празник-паломництво процесією із почесним супроводом Лицарів Колумба ІV ступеня та Українським Католицьким Братством. Після трикратного молитовного обходу довкола величавого храму, Владика Браян (Байда), Єпарх Саскатунський, Владика-емерит Михаїл (Вівчар), духовенство, сестри св. Йосифа та численні віряни зі співом увійшли до святині на вечірнє богослуження, благоговійно звеличуючи пам’ять преподобномучениць та просячи про їх небесне заступництво. Після благодарного молебня до блаженних, чину освячення фелонів та загального поклоніння святим мощам, усі були запрошені на урочисту програму до парафіяльного залу катедрального собору св. Юрія.

 

Ювілейне торжество продовжилось святковою гостиною, приготованою сестрами та солодким тортом-привітанням Владики Браяна від парафіян, що 27 червня обходить третю річницю єпископської хіротонії. На молитовний спомин десятої річниці з дня проголошення блаженними 27 новомучеників нашої Церкви, кожен паломник отримав копію їх ікони.

 

Урочистість з нагоди престольного празника охопила також низку святкових заходів. Насамперед, вшанування в числі преподобномучениць Олімпії та Лаврентії 27 новомучеників УГКЦ ХХ століття, подяку Господу Богові за дар беатифікації Святішого Отця Івана Павла ІІ та висвітлення нещодавнього історичного вибору й введення на престіл Глави і Батька УГКЦ Патріарха Святослава. Величезні ікони створювали молитовну атмосферу в залі, де відбулась трансляція Божественної Літургії із торжественною інтронізацією Глави УГКЦ. У часі перегляду віряни мали можливість побачити наш Патріарший Собор Воскресіння Христового в Києві, численну ієрархію та поставити запитання двом присутнім владикам щодо цієї значущої події.

 

Підкреслюючи глибоке значення мучеництва, як найбільшого дару любові до Бога й Церкви та заглиблюючись в подвиг віри цих людей, урочистість закінчилася співом-визнанням Символу Віри всіма присутніми.

 

 

Повідомили Сестри св. Йосифа у Саскатуні

Джерело: www.ugcc.org.ua