//

Церква на Мальті підтримує рух «Сім'я без розлучення»

Пройшло трохи більше місяця з тих пір, як громадяни Мальти проголосували під час референдуму за прийняття розлучення в країні. Цей вибір був сприйнятий Церквою у дусі пошани волевиявлення народу, не дивлячись на глибокий жаль. У багатьох випадках єпископи боролися за неприйняття цього закону, маючи на увазі і той факт, що Мальта була єдиною європейською країною, в якій не існувало нормативи про розлучення.


Саме тому днями архиєпископ Пол Кремона очолив Месу на честь руху «Сім'я без розлучення», який  взяв активну участь в кампанії референдуму. Під час проповіді монс. Кремона ще раз запевнив в своїй підтримці, у тому числі і фінансовій, рух, виразив вдячність його учасникам за зусилля по захисту шлюбу і сім'ї. Не дивлячись на те, що цей рух не є релігійним і не залежний від Церкви, їх цілі збігаються, тому, додав прелат, «Церква вирішила надати фінансову підтримку рухові.»


Нерозривні родинні узи і єдність сім'ї, пояснив архиєпископ Мальти, роблять такий позитивний вплив на суспільство, що жодна сума, виділена на їх захист, не здасться надто високою. Потім, звертаючись думками в майбутнє, монс. Кремона підкреслив, що Церква продовжить свою виховну діяльність на благо мальтійського суспільства і після введення закону про розлучення. Прелат перерахував деякі ініціативи Церкви на Мальті на захист сім'ї, такі як притулки для дітей, що живуть у важких родинних умовах, духовна і психологічна підтримка подружжя в кризі, парохіяльні групи і релігійні рухи, в яких молодь здобуває необхідну християнську освіту. Церква також надає підтримку в лікуванні наркозалежності.

 

В кінці проповіді монс. Кремона закликав всіх громадян боротися за здорову сім'ю і нерозривний шлюб.

 

Джерело: Радіо Ватикан