//

У Китаї поліція затримала кандидата для єпископських свячень

Китайська поліція затримала католицького священика. В урочистість свв. Петра і Павла він мав прийняти єпископські свячення.


О. Джозеф Сун Джіген завершив вчора реколекції приготування до єпископських свячень і мав стати коад’ютором єпархії Хандан. Свячення мали відбутися за згодою Апостольської Столиці і вже були офіційно затверджені владою Пекіну. Вчора представники поліції затримали його і відвезли у невідомому напрямку. Парафіяни не знають, де його утримують і чи це насправді арешт. О. Сун мав заступити в єпархії 89-річного ординарія, котрий після відомості про затримання отця отримав серцевий напад. Затриманий кандидат вже чотири роки мав дозвіл Ватикану на висвячення, однак їх не вдавалося провести через певні ускладнення на місці.


На даний час невідома кількість китайських священиків і єпископів, що перебувають в ув’язненні та робочих таборах. Найчастішою причиною для арешту є вірність Апостольській Столиці. Католики Гонконгу в цю середу будуть молитись за них, домагаючись від комуністичного режиму звільнення з ув’язнення духовенства і мирян, котрі не визнають влади комуністичної партії над Католицькою Церквою в Китаї.


За матеріалами Radio Watykańskie