//

Програма Апостольського Візиту Папи Бенедикта XVI до Іспанії з нагоди XXVI ВДМ (18-21 серпня 2011)

У суботу, 25 червня 2011 р., у Ватикані оприлюднено програму ХХ Апостольської Подорожі Святішого Отця Бенедикта XVI, яку він здійснить у серпні цього року, відвідуючи столицю Іспанії місто Мадрид з нагоди Всесвітнього Дня Молоді.

 

У четвер, 18 серпня 2011 р., вранці, Святіший Отець вирушить з Римського аеропорту Чампіно до Мадриду, де опівдні в місцевому аеропорту відбудеться церемонія привітання. Ввечері відбудеться перша зустріч з молоддю, яка привітає Папу.

 

В п’ятницю, 19 серпня, відслуживши вранці Службу Божу в каплиці Нунціатури, Римський Архиєрей здійснить візит ввічливості до Їх Величностей Короля та Королеви Іспанії, після чого зустрінеться з молодими богопосвяченими особами та молодими університетським викладачами. Перша частина дня закінчиться обідом з представниками молоді в мадридській Нунціатурі. Там же, о 17:30 місцевого часу, відбудеться зустріч з Главою Іспанського уряду, після чого Бенедикт XVI візьме участь у Хресній Дорозі, що пройде вулицями Мадрида.

 

У суботу, 20 серпня, вранці, Святіший Отець уділить Святу Тайну покаяння деяким юнакам і дівчатам, а тоді очолить Службу Божу, на яку зберуться семінаристи. Після обіду разом з іспанськими кардиналами, єпископами Мадридської митрополії та своїм супроводом, що відбудеться в резиденції Мадридського архиєпископа, ввечері, в приміщенні Нунціатури, Папа зустрінеться з оргкомітетами ХХVI Всесвітнього Дня Молоді. Далі Бенедикт XVI відвідає похилих віком в закладі Фундації Святого Йосифа та виголосить проповідь під час нічного чування з молоддю.

 

У неділю, 21 серпня, вранці, Вселенський Архиєрей очолить урочисте Євхаристійне богослуження з нагоди ХХVI Всесвітнього Дня Молоді та проказування молитви «Ангел Господній». Заключними подіями візиту стануть зустріч з волонтерами та церемонія прощання в мадридському аеропорту.

 

Джерело: Радіо Ватикан