//

Відбувся вишкіл організаторів пішої прощі родин мігрантів Самбір-Зарваниця

У Реабілітаційному центрі «Назарет» Самбірсько-Дрогобицької єпархії відбулася зустріч організаторів та відповідальних за несення служіння на Міжнародній пішій прощі родин мігрантів Самбір-Зарваниця, яка проходитиме з 5 по 14 серпня 2011 р., відстанню близько 240 км.

 

Відповідальний організатор – Пасторально-місійний відділ УГКЦ.

 

Упродовж майже двох днів у групах і на загал обговорювались питання координаторів адміністративних, господарських частин прощі, загальних ведучих та інших ділянок служіння.

 

Цьогоріч темою праці в групах буде «Людина», де паломники матимуть простір всеохопно обговорити увесь її духовно-психологічно-соціальний вимір.

 

Зі зміною маршруту, також щоразу розглядаються нові цікаві  пропозиції. Зокрема, однією з цьогорічних особливостей буде те, що діти нестимуть попереду колони вишиваний рушник з іконою Богородиці, Котра, як Матір, провадить своїх духовних дітей у цій прочанській дорозі життя до Свого Сина. Про інші приємні несподіванки на прощі часто паломники дізнаються упродовж її проведення.

 

Вишкіл завершився нічною пішою прощею з Дрогобича у Грушів, яка відбулась з 25 на 26 червня.  Участь взяли представники Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської областей, м. Києва, Львова, смт. Нового Роздолу, Дрогобича, Самбора, Борислава.

 

Літургію у Грушеві очолив о. Василь Поточняк у співслужінні оо. Ігоря Козанкевича та Володимира. У  своєму духовному слові о. Василь звернув увагу на те, як Бог діє в нашому житті. У контексті Євангелія виокремив три таких ключових заклики Бога до людини:

 

- «Ходи за мною»;
- «Ходи негайно»;
- «Будеш рибалкою людей».

 

«Людина зайнята своїми справами, живе щоденним життям, а Бог приходить і говорить: «Іди за мною», – зауважує проповідник і звертає увагу на те, що ця  дія відбувається у дуже легкий та простий спосіб. Закликає навчитися нести своє служіння на Божу славу, щоб воно стало проповіддю для інших.

 

Пояснює, у чому ж сила апостолів, котрі, спершу жили таким життям, як і ми. «Як людина повагається, захоче втікати – вона не піде за Ісусом», – зауважує о. Василь і додає, що «сила апостолів у тому, що вони негайно кинули сіті».

 

Відповіддю Бога на згоду людини є обіцянка: «Зроблю вас рибалками людей», – цитує отець. «Бути рибалкою людей – це приносити іншим людям щастя, свідчити добру новину», – пояснює священик.

 

«Бог нас кличе – відізвімося на його поклик негайно!», – закликає духовний отець.

 

Іванна Рижан

Додаток:
Маршрут прощі:

5.08.2011, п’ятниця:
Самбір – Кульчиці – Корналовичі – Гординя – Дубляни – Залужани (27 км).

06.08.2011, субота:
Майничі – Волоща – Зади – Тершаків – Липиці – Колодруби – Мала Горожанка (29 км).

07.08.2011, неділя:
Сайків – Вербіж – Миколаїв – Верин – Крупсько – Розділ (26 км).

08.08.2011, понеділок:
Березина – Новий Роздол – Гранки-Кути – Горішнє – Бориничі – Чижичі – Дев’ятники – Прибілля – Оришківці – Кнісеро – Нові Стрілища (35 км).

09.08.2011, вівторок:
Старі Стрілища – Кореличі – Бачів – Болотня (31км).

10.08.2011, середа:
Шайбівка – Нараїв – Вербів – Біша – Надрічне (28 км).

11.08.2011, четвер:
Бишків – Ценів – Олесине – Геленки – Козова (27км).

12.08.2011, п’ятниця:
Вівся – Маловоди – Соснів – Надрічне (28 км).

13.08.2011, субота:
Золотники – Вишнівчик – ЗАРВАНИЦЯ (13 км).