//

Виставка "Іван Павло ІІ та Україна" (фото)

З ініціативи Львівської архиєпархії УГКЦ  та за сприяння Львівської міськради, 23 червня, перед Львівською ратушею, відкрилася фотовиставка «Блаженний Папа Іван Павло ІІ та Україна».

 

Її створив Інститут історії Церкви Українського католицького університету з нагоди святкування 10-ї річниці візиту Святішого Отця Івана Павла ІІ  до України. На відкритті зі словом до присутніх звернувся  Владика Венедикт (Алексійчук), єпископ-помічник Львівської архиєпархії:

 

«Виставка особлива тим, що представляє зв'язок Івана Павла ІІ, як Папи, з нашою Церквою, з нашим народом, від початку його понтифікату аж наших днів». - зазначив Владика Венедикт.

 

На восьми банерах працівники Інституту історії Церкви представили головні аспекти взаємин Римського Престолу під час понтифікату Івана Павла ІІ та УГКЦ, як в Україні, так і на поселеннях. Кожен банер присвячений певній тематиці, а саме: «Іван Павло II та Україна», «Іван Павло ІІ та Патріарх Йосип (Сліпий)», «Шляхами української діаспори», «Тисячоліття Хрещення України-Руси», «Іван Павло ІІ та вихід УГКЦ з підпілля», «400-ліття Берестейської і 350-ліття Ужгородської уній», «Візит Папи Івана Павла ІІ до України» та «Іван Павло ІІ в пам’яті та пам’ятках України».

 

«Унікальність цієї виставки в тому, що ми намагалися передати, що візит Івана Павла II до України - це не тільки 2001 рік, – розповідає о. Андрій Михалейко, директор Інституту історії Церкви. – Працюючи над виставкою, ми прагнули простежити, які були точки дотику в Івана Павла II та УГКЦ протягом його понтифікату (1979-2005)».

 


Виставка ще тиждень буде знаходитися перед Львівською ратушею. Нагадаємо, що фотовиставку про Папу Івана Павла II можна також побачити в Києві, в Українському домі.


 

За матеріалами Департаменту інформації УГКЦ
фото: Тарас Бабенчук