//

«Оце подаю вам Катехизм»: Представлення Катехизму УГКЦ

24 червня у Львові у приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа відбулася урочиста презентація Катехизму Української Греко-Католицької Церкви «Христос - наша Пасха».


Відкриття конференції та проголошення Катехизму провів Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук.


«Оце подаю вам Катехизм» - такими словами розпочав свою промову Блаженніший. Він зауважив, що подія представлення Катехизму співпала із ще двома важливими подіями: 20-літтям віднови катехитичного служіння УГКЦ та 10-літтям візиту блаженного папи Івана Павла ІІ до України та проголошення Мучеників і Блаженних УГКЦ.


У своїй промові Глава УГКЦ наголосив, що представляє цей Катехизм від імені усього Синоду Владик УГКЦ: «В це ми віримо, цього навчаємо і цим живемо». Блаженніший Святослав зазначив, що цей документ є «найвищим ступенем вчительського служіння Уряду УГКЦ».


Наступним до слова запросили Владику Петра Стасюка, Голову Патріаршої Катехитичної Комісії, котрий розповів про необхідність публікації Катехизму УГКЦ та розглянув кілька стратегічних питань подальшої праці над Катехизмом і його популяризацією серед вірних і духовенства УГКЦ.


Після цих промовців прозвучали привітання з нагоди завершення праці над Катехизмом від Нунціатури, ректора УКУ о. Бориса Ґудзяка, Головної настоятельки сестер-служебниць Непорочної Діви Марії с. Дженіс, а також від Університету банківської справи.


Після урочистого представлення Катехизму УГКЦ відбулася прес-конференція за участю Блаженнішого Святослава, Владики Стасюка та с. Луїзи Цюпи.


О 15:00 год. відбулося загальне представлення трьох частин Катехизму УГКЦ. Першу частину «Віра Церкви» представив о. д-р Мирон Бендик. Другу частину «Молитва Церкви» - д-р Михайло Петрович. Третю частину «Життя Церкви» представив Блаженніший Святослав, котрий був відповідальним за працю над нею.


Доповідь про еклезіологію Катехизму УГКЦ представив о. Тарас Барщевський, кандидат бібл. наук. О. Матей Гаврилів, ЧСВВ, ліц. літург. наук, доповів на тему «Святі Таїнства».


На завершення першого дня конференції була відслужена Вечірня в храмі Різдва Богородиці.


Конференція триватиме до 27 червня.


Нагадаємо, що в неділю, 26 червня, об 11:00 год. на площі біля львівського храму Різдва Пресвятої Богородиці відбудеться подячна Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди 10-ліття візиту в Україну блаженного Івана Павла ІІ та проголошення Мучеників і Блаженних УГКЦ під проводом Блаженнішого Святослава, участь в якій мають нагоду взяти усі вірні.


В свою чергу, в понеділок 27 червня, у рамках конференції відбудеться презентація українського перекладу документу Verbum Domini (Слово Господнє) за участю Архиєпископа Миколи Етеровича, Генерального Секретаря Синоду Єпископів у Ватикані.