//

Бенедикт XVI призначив Ординарія для католиків вірменського обряду в Східній Європі

У п’ятницю, 24 червня 2011 р. у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець Бенедикт XVI призначив Високопреподобного протоієрея Рафаїла Мінассіяна, Згромадження Священиків з Бзоммар, Ординарієм для католиків вірменського обряду в Східній Європі, надаючи йому титулярний осідок Кесарії Кападокійської вірменського обряду та особисту архиєпископську гідність.

 

Шістдесятп’ятирічий владика-номінат Рафаїл від 2005 року виконував служіння Патріаршого екзарха Єрусалиму та Амману для вірних вірменського обряду. Він народився у Бейруті (Ліван), навчався в Римі. Отримавши у червні 1973 року священиче рукоположення, служив парохом патріаршої катедри в Бейруті, секретарем Патріарха, суддею церковного трибуналу. Від 1989 до 2003 року душпастирював серед католиків вірменського обряду в США.

 

Пригадаємо, що на сьогодні, залишаючись вакантною, існує Львівська вірмено-католицька архиєпархія, утворена 1630 року. У 1939 році вона нараховувала 8 парафій та 5000 вірних. Останнім архиєпископом був Преосвященний Йосиф Теодорович, який помер у 1938 році.

 

Джерело: Радіо Ватикан