//

Католики Кореї протестують проти «проекту чотирьох річок»

Більше ніж 1500 католиків Південної Кореї звернулися з проханням до уряду зупинити дуже спірний проект чотирьох річок до початку сезону дощів. Католицька Єдність (The Catholic Solidarity), на чолі з єпископом Матіасом Рі Йонґ-хуном, 20 червня в церкві Єою, відправила Святу Літургію за життя і мир, проти проекту чотирьох великих річок.

 

Генеральний секретар Католицького руху, Флорентіус Кім Дже-ук, сказав: «Ми повинні попередити католиків про небезпеку проекту, оскільки наближається сезон дощів.» В Кореї сезон дощів, зазвичай, починається в кінці червня.

 

Офіційно проект призначений для очистки дна та покращення стану чотирьох головних річок, щоб запобігти небезпеці розливів чи пересихання і перетворити їх на екологічно чисті місця відпочинку та зелених культур. Але Католицький рух повідомив, що у травні минулого року береги річок і кофердами завалилися через річковий проект, який не зупинили на сезон дощів. Через це тисячі людей постраждали від перебою з водопостачанням. У заяві група вказує, що «Уряд повинен припинити днопоглиблювальні роботи, щоб мінімізувати збиток від повені».

 

Католицький рух відправляє Літургії за життя і мир на чотирьох річках від березня 2010 року.

 

За матеріалами: www.indcatholicnews.com