//

Головою ради програми «Будинок-музей Івана Павла ІІ» призначено кардинала Рилко

Високопреосвященніший Владика Кардинал Станіслав Рилко, Голова Папської Ради у справах мирян, був призначений головою ради програми «Будинок-музей родини Івана Павла ІІ», яка вперше зібралася у вівторок.

 

Ця рада об’єднує засновників музею у Вадовіце, а саме Міністерство культури, місцеві ради Вадовіц та Малополького, а також курію Кракова. Директор музею в розмові з РАР повідомив, що серед 10 членів ради також обрані два віце-президенти. Ними стали: заступник директора музею у Вавелі Джордж Петрус і маршал Малопольського Марек Сова. Секретарем буде Барбара Дзівіш, племінниця архиєпископа Кракова кардинала Станіслава Дзівіша.


У раді програми також прийняли участь: колишній міністр юстиції в уряді Дональда Туска – Збігнєв Чвьонкальскі, радник районної ради Вадовіце, Станіслав Котарба, радник обласної ради Малопольського Джордж Очман, секретар архієпископа Кракова, о. Даріуш Раш, директор історичного музею у Варшаві Джоанна Боярска-Сирек і засновник, який купив цей будинок і передав його курії Кракова, Ришард Краузе.


У вівторок рада схвалила статут об'єкту і ознайомилася з проведеними роботами. «На даний момент музей твориться. Рада зробила огляд минулих та поточних заходів, а також коротко обговорила стратегію роботи.", - повідомив директор об’єкту, о. Данек. В майбутньому Рада буде визначати основні напрямки діяльності музею.


Музей у домі Івана Павла II був створений в 1984 році. Він знаходиться у будинку, де жила родина Войтил, і в якому у 1920 році народився Кароль Войтила. В даний час музей повністю перебудовується. Отець Данек сказав, що до жовтня мають бути завершені ремонтні роботи в будівлі, після чого розпочнеться оздоблення. У лютому будівля буде готовою. Потім запустять установку нової виставки. Відкриття об'єкту заплановане на кінець 2012 року.

 

За матеріалами: wiara.pl