//

У Китаї планують висвятити ще одного нелегального єпископа

У китайській єпархії Лешан 29 червня, в урочистість святих Петра і Павла, планують провести єпископські свячення. Представники Церкви повідомляють, що їх попередили про цю подію, однак у самій єпархії кажуть, що дата свячень наразі не відома. В свою чергу, близькі до Ватикану джерела інформують, що кандидат не був погоджений і «канонічно не може бути погодженим в майбутньому».


Кандидатом на свячення є о. Пол Лей Шіїн, заступник голови Китайської католицької патріотичної асоціації, а також католицький представник у Китайській народній політичній консультативній конференції – найвищому дорадчому органі Китайського уряду.


Це заплановане свячення є першим випадком після того, як 11 червня Апостольський Престіл видав Декларацію стосовно свячень єпископів без папського мандату.


Деякі джерела повідомляють, що після похорону місцевого  священика 21 червня деякі єпископи та єпархіальні адміністратори не повернулись додому. Місцеві католики побоюються, що їх хочуть примусити взяти участь у цій нелегальній події. Вони також сказали, що якщо дійде до свячень о. Лея, вони влаштують протест біля церкви.


Нагадаємо, що раніше заплановані на 9 червня єпископські свячення без папського мандату для о. Йосипа Шен Ґуоана, котрий сам не хотів отримати свячення, були відкладені на невизначений термін без пояснення причин.


За матеріалами www.ucanews.com