//

На семінарі у Львові обговорили, як організувати і провести літній християнський табір

“Організація і проведення літнього християнського табору: Моя мандрівка з Ісусом та друзями” – тема навчально-практичного семінару-тренінгу, який відбувся в монастирі отців редемтористів (ЧНІ) Святого Альфонса у Львові. Захід підготували Катехитично-педагогічний інститут Українського католицького університету у співпраці з Катехитичною комісією Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ. Провів семінар Назар Дуда, керівник із наукових питань та керівник катехитичних програм з роботи із підлітками.

 

Учасниками тренінгу були вчителі та катехити (особи, які працюють або готуються до роботи з дітьми та молоддю у літніх християнських таборах) із Тернопільсько-Зборівської, Бучацької, Самбірсько-Дрогобицької, Львівської, Сокальсько-Жовківської єпархій, Луцького та Донецько-Харківського екзархатів. Програма заходу: особливості виховання у літньому християнському таборі; тематичні зустрічі; методологія роботи у групі; теорія й практика гри. Мета семінару - навчитися краще організовувати літні християнські табори, щоб вони стали часом справжньої мандрівки з Ісусом.

 

У 2013 році відбудеться святкування 1025-річного ювілею Хрещення України. Зараз триває підготовка до цієї події. 2011 рік - Рік Божого Слова. Тому під час літніх таборів пропонується в особливий спосіб наголошувати на цій темі, акцентувати увагу саме на Слові Божому - навчати дітей слухати те, що Бог говорить до нас, щоб цим жити.

 

Департамент інформації УГКЦ