//

У Києві говоритимуть про роль візиту Папи в Україні

24 червня 2011 р. відбудеться подіумна дискусія «Візит Папи Римського Блаженного Івана Павла ІІ в Україну: уроки для держави та суспільства». В заході візьмуть участь колишній Глава УГКЦ Блаженніший Любомир, Секретар Папського Синоду Архиєпископ Микола Етерович, відомий дисидент, віце-ректор Українського Католицького Університету п. Мирослав Маринович. Захід відбудеться в «Українському домі» о 12:00.

 

Захід відбудеться в рамках відзначення 10 річниці історичного візиту Блаженного Івана Павла ІІ в Україну. Організатори зустрічі зауважують, що сьогодні як ніколи українцям необхідно користати з уроків візиту Блаженного Папи до України.

 

«Згідно результатів дослідження фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва, візит Папи мав позитивний вплив на розвиток міжконфесійного діалогу та релігійної толерантності. Свідченням цього є участь у відзначенні візиту представників не лише Католицької Церкви» – каже президент Західноукраїнського Ресурсного Центру п. Василь Полуйко.

 

Загалом, в рамках відзначення історичного візиту відбудеться презентація книги Джорджа Вайґеля «Свідок надії» («Український дім»), молодіжний флеш-моб «Папа, Україна, я», опера Мойсей (Нааціональна опера), автомобільний квест та спільна хода духовенства і вірних Українська Греко-Католицької Церкви та Римо-Католицької Церкви в Україні.

 

Більше інформації за тел. 0985777331, 0977626210

Контакти:
Прес-служба Київської архиєпархії
25456210, 0977626210