//

Єпископ побоюється геноциду в Судані

Єпископ з Андуду Адам Eльнаіл попереджає про можливий геноцид в регіоні Нубійських гір, де за останні тижні пройшла хвиля насильства.

 

Оскільки суданські танки і артилерія прямують в регіон Нубійських гір, сотні тисяч жителів цього регіону покидають свої будинки, а організації, які займаються питаннями розвитку, вже відкликали  своїх співробітників.

 

У Хартумі просять присутності миротворчих сил ООН, тому що є серйозні побоювання, що насильство буде безперешкодно поширюватися по всьому штату Південний Кордофан.

 

"В черговий раз ми стикаємося з жахом геноциду нашого народу і черговою спробою стерти нашу культуру і народ з лиця землі", - сказав єпископ Eльнаіль.

 

"Це не війна між арміями, яка ведеться в нашій країні, а повне знищення нашого способу життя і нашої історії, про що свідчить геноцид наших сусідів і родичів в Дарфурі. Це війна, панування і убогості, за своєю суттю це війна терору з боку уряду Судану проти свого народу".

 

Він виразив стурбованість за долю християн на півночі країни, який згідно з заявою президента країни Омара аль-Башира після 9 липня житиме за законами шаріату.

 

Єпископ сказав, що відмова президента аль-Башира визнати законною присутність християнської меншості на півночі, "говорить про його рішучість стерти з пам'яті нашу християнську спадщину, яка налічує дві тисячі років".

 

Єпископ закликає християн Судану і всього світу приєднатися до молитви і посту для вирішення цієї кризи.

 

Джерело: ru.christiantoday.com