//

22 червня у Центрі соціальної допомоги львівського Карітасу відбулась молитва за невинно вбитих людей

Учасники Центру соціальної допомоги львівського Карітасу здійснили особливу молитву за невинно вбитих людей у червневі дні 1941 року. Свідки цих подій, які є користувачами проекту, зі сльозами на очах пригадували ці  найскорботніші дні 70-річної давності.  Кожна родина у Західній Україні у ті роки зазнала непоправних втрат від злочинних режимів. 


Центр соціальної  допомоги, що знаходиться у Львові на вул. Франка, 9, діє з 2004 року.  Віднедавна  антикризова програма міжнародного фонду «Відродження» підтримала центр для соціально незахищених людей, і він отримав нове дихання, розпочав новий послідовний етап своєї діяльності. Загалом допомогу від даного проекту щоденно отримують понад 35 осіб.


«Основним  завданням  Центру соціальної допомоги  є надання допомоги потребуючим людям. Для виконання даної ініціативи обладнано затишне приміщення в центрі міста поблизу соціального транспорту (трамвай). Є санвузол, два туалети та душова кабіна, встановлено сучасну систему обігріву, ─ це дозволяє потребуючим людям скористатись тут відповідними послугами. Також обладнано пральню та  постійне постачання води, що для Львова є дуже актуальною проблемою, і особливо для представників незахищених верств населення.


Карітас Львів УГКЦ на базі соціального центру надає первинну медичну допомогу потребуючим людям похилого віку і соціально незахищеним львів’янам, створив окреме приміщення кухні-їдальні. Також обладнано відділення для відпочинку, де відвідувачі спілкуються, переглядають  телевізійні програми, займаються  рукоділлям; є кімната для спортивних занять. Наявна в соціальному центрі Карітасу і невелика бібліотека, затишна капличка, де кожен бажаючий може помолитися, поспілкуватися з духовним наставником», ─ розповідає керівник проекту Наталія Городецька.


З початком дофінансування проекту від фонду «Відродження» люди похилого віку та інші категорії соціально незахищених львів’ян, які перебувають у економічній скруті,  відчули збільшення допомоги, яку надають у центрі Карітасу.  Поза тим, що люди отримують соціальну допомогу у соціальному центрі, частиною потребуючих, які за станом здоров’я не можуть  виходити з дому, опікуються працівники львівського Карітасу безпосередньо у них вдома.


Також у діяльності Центру заплановані різноманітні заходи культурно – пізнавального і відпочинкового характеру. На кінець червня заплановано поїздку до Крехівського монастиря, пізніше ─ до Глинян, Дружилина, Раковця та Грушева на Львівщині.  Всі ці місця цікаві старшим людям, є особливими місцем для душевного спокою та гармонії. 

повідомила Надія Чорна

www.caritas-ua.org