//

Бенедикт XVI призначив владику Даниїла Козлінського Апостольським Адміністратором греко-католицької Єпархії Покрова Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі (Аргентина)


У середу, 22 червня 2011 р., у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець Бенедикт XVI призначив владику Даниїла Козлінського, дотеперішнього Єпископа-помічника української греко-католицької Єпархії святого Івана Христителя в Куритибі (Бразилія), Апостольським Адміністратором sede vacante (вакантного осідку) української греко-католицької Єпархії Покрова Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі (Аргентина). Пригадаємо, що до 25 березня 2011 р., тобто до обрання Верховним Архиєпископом Києво-Галицьким, цю єпархію очолював блаженніший Святослав Шевчук.



 



59-річний владика Даниїл, який у червні 2007 року був призначений Єпископом-помічником української єпархії в Бразилії, народився 18 лютого 1952 року в місцевості Параізо (Пато Бранко, штат Парана, Бразилія). Навчався в Малій Семінарії Св. Йосифа в Понта Ґросса, штат Парана, та Василіянській Школі в Куритибі. Після філософських і богословських студій 10 лютого 1980 р. отримав пресвітерське рукоположення. У 2006 році здобув бакалаврат з молодіжного душпастирства та катехитики в Папському Салезіянському Університеті в Римі. Дотепер, як єпископ-помічник, владика Даниїл виконував обов’язки єпархіального Синкела та відповідав за душпастирство в регіоні Уніон-да-Віторія.



 



Джерело: Радіо Ватикан