//

На антикатолицькій політиці можна добре заробити

Фінансові перевірки в католицьких школах провінції Онтаріо в Канаді коштували 1 мільйон доларів і тривали 26 місяців. Претекстом до їх проведення були фінансові застереження до так званих опікунських рад. Їх члени вибираються на загальних виборах і мають наглядати за грошима платників податків, призначеними на освіту.

 

 

За припущенням влади одна з таких рад нелегально витратила 29 тисяч доларів, тому Міністерство Освіти провінції Онтаріо прийняло рішення про аудит католицьких закладів освіти і їх опікунських рад.

 

Перевірки були обтяжливі і нечувано довгі. Незважаючи на те, що владі вдалося віднайти зазначену суму, вартість її віднайдення перевищила мільйон доларів. Лише один керуючий контролем заробив за 15 місяців 240 тисяч доларів, його заступник – половину цієї суми за 100 днів роботи.  Мало того, для аудиту запросили також відому фірму E&Y, яка заробила на цьому понад 220 тисяч доларів.

 

У результаті проведеної перевірки не знайдено значних порушень і нікого не притягнуто до відповідальності. Виникає наступне запитання: хто тепер поверне мільйон доларів канадійським платникам податків?

 

За матеріалами: Radio Watykanskie