//

Міська влада Львова: комунізм=нацизм

Католицька Церква однаково засуджує комунізм і нацизм, як злочинні, нелюдськіта безбожні системи. Галичани це відчули на власному досвіді, опинившись з початком ІІ Світової війни під владою комуністів, потім нацистів і знову ж таки тих самих комуністів. Кількість жертв цих режимів Галичина перераховує до нині.


Сьогодні Львів молитвою поминає жертв обох злочинних режимів, не звертаючи уваги на дрібні провокації сповідників злочинної комуністичної ідеології. У Львові відзначають День скорботи і вшанування пам'яті жертв нацистського та комуністичного режимів в Україні. У зв’язку з цим від сьогодні у місті з’явилась соціальна реклама на білбордах.


Як подає Захід.нет у Львівській міськраді повідомили: «Червень 1941 – 70 років тому – був трагічним для Львова. Адже львів’яни однаково постраждали як від нацистського, так і комуністичного режимів під час Другої світової війни. Було винищено значну частину населення міста. В’язниці та концтабори однаково використовувалися НКВС та Гестапо. Це аналогічні за своїми злочинними діями сили. Тому ми вшановуємо пам’ять людей, які безневинно загинули в цей час від їх рук», – зазначив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.


На білборді розміщено дві фотографії: жертв комуністичного та нацистського режиму. Зокрема, на соціальній рекламі проілюстровано страту людей 30 червня 1941 року в Тюрмі на Лонцького та розстріл в березні 1942 року позаду Львівського Національного Академічного театру опери та балету.


Окрім того, у місці розвішано білборди «Пам'ять без агресії. Спротив без насильства».