//

Церква має чому повчитись у блогерів

Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі, Голова Папської Ради з питань соціальних комунікацій поділився з L’Osservatore Romano своїми враженнями від першої зустрічі блогерів, яка відбулась у Ватикані 2 травня цього року. Ініціаторами зустрічі виступили Папська Рада з питань культури та дикастерія з питань соціальних комунікацій.

 

Перш за все, архиєпископ наголосив на важливості самобутності блогів, що це не є чимось офіційним, інституалізованим. Люди діляться своїм досвідом, цінностями, своїми свідченнями і вірою з іншими. Вони роблять це просто, емоційно і зрозумілою мовою. Архиєпископ Челлі сказав, що Церква зацікавлена в цьому явищі. «Якщо насправді кожен учень Христа покликаний нести свідоцтво (віри) своєму оточенню, то динамічність блогів є місією євангелізації. Проголошувати Боже Слово від серця до серця, з уст в уста, є частиною природи нашої віри», – зауважив голова Папської Ради.

 

Архиєпископ Клаудіо Челлі висловив свої позитивні враження від першої зустрічі блогерів. «Чесно кажучи, я побачив, що майбутнє настало.» Організатори із задоволенням слухали відгуки, критику та пропозиції від блогерів з усього світу. Зі свого боку показали зацікавленість цією комунікаційною реалією та усвідомлення її важливості в соціальному і культурному житті, а також бажання, щоб у блогах підносились релігійні питання. Президент відзначив, що важливість блогів полягає також у тому, що вони ведуться сучасною, зрозумілою молоді мовою, бо офіційна церковна мова, яка використовується на офіційних ватиканських сайтах, є, часом, важкою для зрозуміння.

 

На питання, чи в майбутньому плануються подібні зустрічі, архиєпископ Челлі дав ствердну відповідь, але зауважив, що формат зустрічі, очевидно, буде змінено. При організації майбутньої зустрічі, враховуватимуться поради самих блогерів. «Ми повинні розуміти один-одного і слухати один-одного. Ми, як Апостольський Престіл, хочемо бути автентичними, але в той же час слухати з повагою та терпляче.»

 

За матеріалами: www.osservatoreromano.va