//

Сьогодні у Ватикані розпочалась 84-та Асамблея ROACO

Сьогодні у Ватикані розпочалася 84-та Зустріч ROACO (Riunione delle Opere in Aiuto alle Chiese Orientali - Ради організацій, які допомагають Східним Церквам). Цей комітет об’єднує спонсорські агенції з різних країн світу і надає допомогу у різних сферах церковного життя: від побудови храмів до соціальної опіки.


R.O.A.C.O. був заснований у 1968 році Конгрегацією Східних Церков. Його президентом є префект Конгрегації кардинал Леонардо Сандрі, а віце-президентом – секретар Конгрегації архиєпископ Циріл Васіль.


Цього року участь у засіданні візьмуть коптський католицький патріарх кардинал Антоніос Нагіб та новообраний маронітський патріарх Бешара Рай. Вони запропонують свій аналіз ситуації християн на Близькому Сході, щоб допомогти католицьким службам допомоги підтримати місію Східних Церков і їх працю у сфері екуменічного та міжрелігійного миру. Особливу увагу буде приділено Синоду для Близького Сходу, який проходив у жовтні 2010 року, а також ситуації на Святій Землі.


На зустрічі також присутні понад 20 представників католицьких агенцій з 10 західних країн. Серед них і апостольський делегат до Єрусалиму монс. Антоніо Франко та кустодій Святої Землі о. П’єрбаттіста Піццабалла.


Асамблея триватиме до 24 червня 2011.


За матеріалами Radio Vaticana