//

Кількість хрещень в Кореї переважає кількість народжень

В останню декаду цього року в Південній Кореї було охрещено більше мільйона осіб, в той час як за весь попередній рік цей показник становив 140 тисяч. Кількість хрещень переважила кількість народжень, що свідчить про корейську Католицьку Церкву як про найдинамічнішу в розвитку з усіх Церков Азії.

 

Місцевий єпископат вважає це плодом євангелізації,  в якій задіяні всі охрещені. Чим більше корейських католиків задіяно в харитативній діяльності, тим більше осіб просить про хрещення в Католицькій Церкві. До пріоритетів корейських парохій відноситься душпастирство молоді і власне харитативна діяльність в країні і закордоном.

 

Від імені єпископату Кореї харитативною діяльністю в країні займається католицька організація Карітас Південної Кореї. Цікаво, що дана інституція не відчула негативних наслідків економічної кризи, оскільки все більше корейців просили уділити їм Таїнство Хрещення. Лише минулого року за останній квартал Карітас Південної Кореї виділив пів мільйона доларів на 8 проектів в Азії, Південній Америці і Африці (в Бангладеш, Китаї, Чилі і на Гаїті).   

 

За матеріалами: Radio Watykanskie