//

Владика Венедикт закликав медиків дбати про реалізацію свого християнського покликання

У четвер 16 травня 2011 р., Преосвященніший Владика Венедикт (Алексійчук) відслужив Архиєрейську Божественну Літургію у соборі Святого Юра приурочену до дня медика. Спільні молитовні зустрічі стали традиційними і відбуваються вже п’ятий рік поспіль, саме з ініціативи медичних працівників Львівщини.

 

Цього року на Божественній Літургії молилися Начальник головного управління охорони здоров’я ЛОДА – Сергій Федоренко, начальник міського управління охорони здоров’я, - Володимир Зуб, голова Українського Лікарського Товариства у Львові - Андрій Базилевич, керівники Львівської обласної та міської організацій профспілки працівників охорони здоров’я - Юрій Білий, та Андрій Варава. Участь у Архиєрейській Літургії взяли також перші випускники річної сертифікатної програми з біоетики при філософсько-богословському факультеті УКУ.

 

В часі проповіді, Преосвященніший Владика Венедикт, наголосив на особливій важливості лікарського фаху, адже саме на медичних працівників «покладена відповідальність за життя та здоров’я людей». Одночасно Архиєрей закликав медиків та всіх присутніх дбати також і про реалізацію свого християнського покликання, зокрема  через служіння для добра людства. На завершення Владика пригадав слова папи Павла VI, що згодом стали лейтмотивом служіння іншого понтифіка – блаженного Івана Павла ІІ. «Сьогодні світ потребує правдивих свідків віри!»

 

Після завершення Літургії Преосвященніший Владика Венедикт вручив дипломи випускникам сертифікатної програми з біоетики в УКУ. Архиєрейське благословення отримали п’ятнадцять лікарів, соціальних працівників та волонтерів, які 23 травня успішно завершили навчання. Абітурієнти отримали знання з основ біоетики та християнської віри, психології здоров’я і хвороби, ознайомилися з останніми дослідженнями у сфері молекулярної генетики та сучасної протиракової терапії.

 

Пам’ятні грамоти, з рук єпископа-помічника Львівського, отримали також заслужені лікарі та медперсонал лікарень Львова й обласних медичних установ.

 

Віра Ценглевич
Прес-служба Львівської архиєпархії