//

Не маю сумнівів, що мощі Івана Павла ІІ будуть у Львові, – єпископ

Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ владика Венедикт (Алексійчук) впевнений, що мощі блаженного Івана Павла ІІ будуть у Львові. Про це він 20 червня під час прес-конференції зазначив, відповідаючи на запитання журналістів.

 

«Я не маю сумнівів, що вони (мощі Івана Павла ІІ- ред.) будуть. Мусимо з розуміти, що лише другий місяць як він проголошений блаженним. Я розумію, що тут справа часу. Я цілковито впевнений, що вони будуть. Конкретних дій немає (щодо цього), але є конкретні наміри. Думаємо над тим, як це зробити», - сказав владика Венедикт.

 

Він також зазначив, що у Львові є чимало реліквій, до яких доторкався блажений Іван Павло ІІ, які також є документом до почитання.

 

Капелан Львівської міської ради, парох Храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ ( Львів, Сихів) Орест Фредина уточнив, що «є крісло, на якому сидів Папа Іван Павло ІІ, є аналой, спеціально для нього виготовлений, з якого він читав своє слово, є Євангеліє в дуже гарному різьбленому українському стилі, яке він поблагословив і підписав, є чаша, яку в часі свого візиту він подарував».

 

Нагадаємо, цими вихідними Львів святкуватиме 10-ту річницю приїзду Івана Павла ІІ в Україну. З цього приводу у місті заплановано урочисті заходи.

 

Джерело: zaxid.net

Додаток: Програма святкувань у Києві