//

Чеська Церква просить дозволу на офіційний культ Івана Павла ІІ

Католицька Церква в Чехії просить Апостольську Столицю дозволити вписати блаженного Івана Павла ІІ до місцевого літургічного календаря.  Якщо Ватикан на це погодиться, то в Чехії можна буде відправляти Літургію 22 жовтня згідно формуляра про нового блаженного.

 

Це питання було порушено на останній сесії єпископату, а, крім того, місцеві єпископи хочуть також вписати до календаря щорічну молитву за церкву в Китаї. Чехи дуже вразливі щодо долі переслідуваних християн.  Голова чеського єпископату Архиєпископ Домінік Дука поінформував про свою недавню зустріч з послами  всіх ісламських держав. У розмові з дипломатами примас Чехії запротестував проти переслідувань християн в тих країнах.

 

Чеські єпископи вибрали нового генерального секретаря єпископату. Ним став о. Томас Голуб, колишній генеральний вікарій єпархії  Hradec Králové.

 

На зустрічі також йшла мова про Всесвітній День Молоді. Виявилося, що відносно невелика чеська Церква вишле до Мадриду біля 3 тисяч молоді. Крім того, позитивно було оцінено приготування до чеського етапу Двору Поган, тобто діалогу Церкви з невіруючими. Архиєпископ Дука звернув увагу на потребу вдалого вибору тем для цієї події, щоб вона могла зацікавити якомога ширші кола  чеських атеїстів. 

 

За матеріалами: Radio Watykanskie