//

День молитви за контемплятивне життя в Іспанії

"Lectio Divina – дорога світла" - під таким гаслом Церква в Іспанії святкує день молитви у намірі за контемплятивне життя "Pro orantibus". В Іспанії є близько 14 тисяч монахів і монахинь.

 

Молитва за тих, хто вибрав контемплятивне життя, є "виразом визнання, поваги і вдячності до того, що вони представляють, а також багатої духовної спадщини їх інститутів у Церкві", – йдеться у посланні Конференції Єпископату Іспанії з цієї нагоди. "Христос називає Себе Дорогою, що веде до Отця, і істинним Світлом, що просвітлює кожного, хто приходить у цей світ. Якщо Христос є Словом Божим, що стало тілом, і Світлом, що присвічує нашим крокам, то саме слово є дорогою світла, якою ми можемо пройти на сторінках Святого Письма, проваджені Духом". Lectio Divina є не лише пошуком Бога через читання Біблії, але й "оживленням нашої віри і освітленням нашого існування", – читаємо у посланні.

 

Через брак покликань триває процес поєднання інститутів і спільнот. Приведенняпокликань з країн Латинської Америки та Азії не тільки не було добрим розв’язанням проблеми, але й створило багато проблем.

 

За матеріалами Radio Watykańskie