//

Єпископи Німеччини проти передімплантаційної діагностики

Єпископи двох південних єпархії Німеччини звернулись до послів Бундестагу з проханням впровадити цілковиту заборону т.зв. передімплантаційної діагностики. Провідник німецького єпископату ординарій Фрайбургу архиєпископ Роберт Цоліч та Гебхард Фюрст з комісії біоетики єпископату закликали політиків приймати усе життя «з його красою, але і його сумну сторону».


"Бажання народити здорову дитину є цілком зрозумілим. Ми поважаємо всіх батьків, котрі, знаючи про свої хвороби, передбачають можливе порушення в їх дітях» - написали німецькі єпископи і додали, що ембріони, які використовуються на потреби методу in vitro вимагають такого ж захисту, як і будь-яка людина. Також вони нагадують,що для дослідження "необхідно не менше восьми-дев'яти ембріонів", а кожен з них має свою недоторкану гідність.


Архиєпископ Цоліч та єпископ Фюрст написали лист до послів німецького парламенту, котрі зараз проводять дебати стосовно нового закону, який регулюватиме т.зв. передімплантаційну діагностику. Ще до канікул в Бундестагу буде проведене голосування в справі трьох проектів. Один з них передбачає повну заборону цього методу. Його підтримала канцлер Ангела Меркель та частина депутатів.


Німецькі єпископи зазначили, що такі методи є перепусткою для селективного трактування людей.


За матеріалами Radio Watykańskie