//

Папа про відповідальність єпископів за духовентсво та богупосвячених осіб (відео)

Тему відповідальності єпископів Індії за місцеве духовенство та богупосвячених осіб підняв Папа Римський, зустрічаючись із черговою групою єпископів, що прибули  з візитом ad limina. Бенедикт XVI вказав на тісний зв'язок між єпископами та священиками, як єпархіальними так і монашими. Священики мають співпрацювати з єпископами, завжди поважаючи їх авторитет і з віддачею служити добру Церкви під їх керівництвом. Узи братської любові та взаємна повага дозволять подолати можливу напругу і докладуться до духовної побудови Божого народу.

 

„Свідчення взаємної любові і служіння між вами та вашими священиками, які зосереджуються – незалежно від расової чи етнічної приналежності – на любові Бога, звіщенні Євангелія і освяченні Церкви, гаряче прагнуть люди, яким ви служите, – говорив Папа. Вони дивляться на вас і ваших священиків як зразок святості, дружби і згоди, який промовляє до їх сердець і навчає прикладом, як жити новою заповіддю любові. Також монахи і монахині очікують від вас керівництва і підтримки. Свідчення вашої глибокої любові до Христа і Церкви послужить їм як натхнення у посвяченні досконалій убогості, чистоті і покорі життя, до якого вони були покликані. Свідчення богупосвяченого життя є скарбом для всієї Церкви. Я хочу особливо виразити визнання численним монахиням Церкви в Індії. Вони дають свідчення її святості, живучості і надії. Вони жертвують багато молитов і виконують незліченні хороші справи, часто потаємні, але дуже важливі для побудови Божого царства” – сказав Бенедикт XVI.

 

Папа Римський рекомендував індійським єпископам  утверджувати монахинь в їх покликанні. Вони повинні також заохочувати дівчат обдумувати можливості прийняття такого способу життя, в якому зможуть  себе реалізовувати через любов Бога і служіння іншим.


За матеріалами Radio Watykańskie та Romereports.com