//

Ще одна жертва «закону про богохульство» в Пакистані

Черговий епізод, що показує, як в Пакистані легко зловживають законом «про богохульство» і використовують його для переслідування немусульман, відбувся цими днями. У місті Сіалкот бізнесмен-мусульманин використав горезвісний закон для того, щоб розправитися з християнським конкурентом і колишнім партнером та звести особисті рахунки, передає SperoNews.


Жертвою став Гульзар Масіх з Сіалкоту, котрому належав книжковий магазин. Християнин зі своїм сином вимушені були втекти з міста, побоюючись репресій з боку місцевих жителів-мусульман, які намагалися підпалити його магазин. Лише втручання поліції зупинило нападників.


10 років тому Гульзар Масіх відкрив книжковий магазин в Друмені Уол Чоук, в околицях Сіалкоту, разом з мусульманином Абдулом Рауфом. Коли бізнес пішов вгору, вони купили більший магазин.


Коли доходи різко зросли, Абдул Рауф хотів одноособово заволодіти бізнесом.  Між партнерами почалися розбрати, і в кінці кінців у 2009 р. магазин "Чудові книги" був розділений на два магазини: "Чудові книги" і "Нові чудові книги", розповів Анвар Фероуз, котрий добре знає жертву. «Однак, оскільки в Масіха були хороші контакти з постачальниками, його бізнес швидше набирав обороти. А Рауф не був задоволений цим і сварився зі своїм старим партнером», — відзначає Фероуз.


Невдовзі після чергової перепалки син Масіха Сулейман пішов відкривати  магазин і знайшов під віконницями спалені сторінки Корану. Тут же не забарились службовці Рауфа і почали кричати, звинувачуючи конкурентів в тому, що це вони спалили сторінки.


На думку місцевого священик Наїма Таджа, котрий захищає християн, спалені сторінки були свідомо підкинуті, щоб звинуватити християн, і за цим стоїть конкурент. «Закон про богохульство черговий раз став приводом для зведення особистих рахунків», — сказав  священнослужитель.


Джерело: www.sedmitza.ru